Onze visie


Bij Het Lokaal mag je zijn wie je bent en ben je altijd welkom. Of je nou in het weekend bezweet van een fietstocht op zoek bent naar koffie met een heerlijke appeltaart of op een doordeweekse dag een ruimte zoekt om een goed zakelijk gesprek te voeren. Hier ben je welkom.

Waarom Het Lokaal


Kiemkr8 is een innovatiebureau dat bruist van de ideeën, maar het mooiste vinden we als die ideeën ook gerealiseerd worden. Bij het bezoeken van deze locatie kwamen de ideeën als vanzelf.

 

Deze oude school is een werkplek voor creatieve professionals uit de omgeving, een plek om als recreant de omgeving te verkennen en om elkaar te ontmoeten onder het genot van een goede bak koffie.

De geschiedenis


In 1923 is de school gesticht voor christelijk basisonderwijs aan de kinderen van Havelterberg en omgeving. Toen de school jaren later bijna moest sluiten omdat er te weinig leerlingen waren, ontstond het idee om op deze plek onderwijs te geven aan niet-Nederlandssprekende kinderen uit de regio. Er zaten hier in die periode wel 270 kinderen op school.

 

Maar ook die periode ging voorbij en de school ging uiteindelijk dicht. Het pand kwam leeg te staan en na een periode van ruim 10 jaar is het pand door Kiemkr8 opgekocht om gerenoveerd te worden en een plek te worden waar de omgeving wat aan heeft.